Irkçılığa Uğrayan İlkay Gündoğan’dan Çarpıcı Sözler: “Ben de Alman’ım”

Irkçılığa Uğrayan İlkay Gündoğan’dan Çarpıcı Sözler: “Ben de Alman’ım”

Irkçılığa Uğrayan İlkay Gündoğan’dan Çarpıcı Sözler: “Ben de Alman’ım”
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

Irkçılığa Uğrayan İlkay Gündoğan‘dan Çarpıcı Sözler: “Ben de Alman’ım”

Almanya'da İlkay Gündoğan krizi: Başbakan Scholz sahip çıktı - Ekonomim

Spiegel dergisine konuşan Alman Milli Futbol Takımı’nın Türk asıllı kaptanı İlkay Gündoğan, göçmen kimliği nedeniyle kaptan seçilmediğine yönelik açıklamalarda bulundu. “Almanya’nın yeni gerçekliğini temsil ettiğimiz için, benim gibi insanların yönetim pozisyonlarında yer alması gerektiğini biliyorum. Farklı görünsek de, biz de Almanız. Bir rol model olabileceğimizi göstermek istiyorum” dedi.

“FARKLI GÖRÜNSEK DE BİZ DE ALMANIZ”

Spiegel dergisine konuşan Alman Milli Futbol Takımı’nın Türk asıllı kaptanı İlkay Gündoğan, ırkçılığa maruz kaldığı ve kaptanlık durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Göçmen kökenli olduğum için kaptanlık teklifi almadım” diyen tecrübeli oyuncu, “Almanya’nın yeni gerçekliğini temsil ettiğimiz için, benim gibi insanlara yönetim pozisyonlarında ihtiyaç olduğunu biliyorum. Farklı görünsek de, biz de Alman’ız. Bir rol model olabileceğimi göstermek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

“GÖÇMEN KÖKENLİ OLDUĞUM İÇİN KAPTAN OLMADIM”

Açıklamalarda bulunan İlkay Gündoğan, “Göçmen kökenli olduğum için kaptan olmadım. Birinin diğeriyle hiçbir ilgisi yok. Bu, takım arkadaşlarımın ve teknik direktörün beni nasıl gördüğüyle ilgili. Takımınız sizi açık, dürüst ve iyi biri olarak görür ve kabul ederse kaptan olursunuz. Bu kökenimle değil, insani olarak neyi temsil ettiğimle ilgili” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.