AK Partili Murat Türkyılmaz’dan Borçlara Tepki

AK Partili Murat Türkyılmaz’dan Borçlara Tepki

AK Partili Murat Türkyılmaz’dan Borçlara Tepki
Yayınlama: 14.05.2024
A+
A-

AK Partili Murat Türkyılmaz’dan Borçlara Tepki

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen bazı belediyelerde, yeni yönetimler tarafından yapılan borçların miktarını gösteren afişlerin belediye binalarına asılması, Türkiye’de gündem yaratmıştı. Bu gelişmeye AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz’dan tepki geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Mayıs Ayı 1’inci oturumunda konuşan Türkyılmaz, borçlanmanın yerel yönetimler için meşru ve makul bir yöntem olduğunu savundu. Türkyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

AK Partili Murat Türkyılmaz'dan Borçlara Tepki

“Borç kamunun kamçısıdır, borç kötü bir şey değildir. Hatta mevzuata göre belediyelerimizin finansal ihtiyaçlarını karşılamak için yerel ihtiyaçların daha kolay sağlanabilmesi için aslında meşru ve makul bir yöntemdir. Borcun varlığı tek başına karalamak için iftira atmak için yeterli değildir.”

Türkyılmaz, CHP’ye geçen belediyelerin borçlanma politikalarını eleştirirken, borcun tek başına bir belediyenin başarısızlığının göstergesi olmadığını vurguladı.

Ayrıca Türkyılmaz, İBB’nin borç durumu hakkında da bilgi verdi ve İBB’nin borcunun son 25 yılın en düşük seviyesinde olduğunu söyledi.

Türkyılmaz’ın bu açıklamaları, yerel yönetimlerin borçlanma politikaları ve mali şeffaflık tartışmaları bağlamında dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.