AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın CNN Türk’te önemli açıklamalar. AK Parti’nin son 3 gün stratejisi ne? Hasan Basri Yalçın CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlıyor…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulunuyor.
İşte “İcraat belediyeciliği üzerinden konuşmak istiyoruz” diyen Prof. Dr. Yalçın’ın konuşmasından satır başları;
İBB’NİN DEVASA REKLAM BÜTÇESİ VAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin reklam bütçesi kentsel dönüşüm bütçesinden fazla.
İstanbul’da yarışın teması kentsel dönüşüm olmalı. 600 bin konut acilen dönüştürülmeli.
BU BALON BİR YERDE PATLAR
İBB Başkanı’nın icraatı yok, İstanbul onun için araç.
CHP’DE ‘TIPIŞ TIPIŞ MANTIĞI’ SÜRÜYOR
“Lütfü Savaş’a oy ver, yoksa Erdoğan kazanır” diyorlar.
Siyasetin içerisinde tartışmalar zaman zaman olur. Ama genel itibariyle siyasetin biraz sıkıştığı dönemlerde ortaya çıkmaya başlar. Bu tartışmalar ortaya çıktığında, bu tartışmaları külliyen göz ardı etmemiz gerektiği anlamına gelmez. Aksine ortada sağlam delillere dayandırılan, sağlam bir şekilde yolsuzluk olduğunu gösteren işaretler varsa onların üzerine şiddetle gitmemiz gerektiği kanaatindeyim ben. Mesela seçim sürecine girdiğimizde bununla ilgili bir tartışma yaşanırsa, ‘mağduriyet mi olur işine yarar mı yaramaz mı’ gibi tartışmalar yapılıyor.
PARA KULELERİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA MUHTEMELEN DEVAM EDECEK
Bu anlamda da mesela yapılması gereken şey hukuka intikal ettikten sonra, hukuk o para kuleleriyle ilgili muhtemelen soruşturmayı devam ettirecek ve devamında da bir şey çıkacak ortaya. Ama kamuoyuna mal olan şeyleri de konuşmak mecburiyetinde oluyoruz. Taraflar birbirlerine yönelik bu tür suçlamalar yapıyor olabilir. Benim gördüğüm bu sürecin içerisinde, para kulesi hikayesini biz AK Parti olarak ortaya çıkarmadık. Aslına bakarsanız CHP’nin kendi içerisindeki bir gerginliğin sonucunda CHP tarafından sızdırılmış bir hikâyeden bahsediyoruz. Anlatmaya çalışıyorlar ve anlatmaya çalışırken söyledikleri şeyler oldukça ilginç. Mesela tamamen temize çıkaracak bir hikâye bile yürütemediler. Ve hikâyeyi getirip şuraya dayandırdılar, “biz usulsüzce il başkanlığı binasını almaya çalıştık.” Usulsüzlüğü kabul ediyor, usulsüzlüğü kabul ettiğinin üzerinden de başka bir usulsüzlük olma ihtimali var. Çünkü o para kulelerinin çekildiği tarih aslında il başkanlığının alındığı tarihten sonra. Yani sadece il başkanlığı ile ilişkilendirilemeyecek şeyler de var içinde öyle gözüküyor. Nereye varacak bilmiyorum ama burada kirli bir para ilişkisi olduğu ortada. Usulsüz olması hukuken zaten problemdir, yargılanır. Bir hukuki boyutu var, bir de ahlaki boyutu var. Siz bu parayı neye binaen topluyorsunuz, bu para nerden geldi, bu para kamunun parası mıdır? İBB’nin kendi kaynaklarıysa bunlar, vatandaşın vergileriyle oluşan İBB bütçesinin paralarını siz nereye veriyorsunuz? Belediyelerin il başkanlığı almak gibi bir sorumluluğu yok. 16 milyon İstanbullunun parasıyla il başkanlığı alınabilir mi?
“BU NASIL BİR AÇIKLAMA?”
Doğrudan doğruya belediyenin bütçesi olabilir, belediyenin bütçesi dışında belediyenin imkanları veya yetkileri kullanılarak dışarıdan toplanmış olabilir. Her hâlükârda bunun içinde karanlık bir şey var. Bir siyaset bilimci olarak baktığımda da burada ne döndüğünde ben anlayabiliyorum.