Anagold Madencilik’ten İliç Savunması: ‘Bilirkişi Raporu Hatalı’

Anagold Madencilik’ten İliç Savunması: ‘Bilirkişi Raporu Hatalı’

Anagold Madencilik’ten İliç Savunması: ‘Bilirkişi Raporu Hatalı’
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-

Anagold Madencilik’ten İliç Savunması: ‘Bilirkişi Raporu Hatalı’

TBMM’nin İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nda, Anagold’un sözcüleri, tutuklu olan mühendis A.R.K’nin, “erken uyarı sistemini etkisiz hale getirdiğini” iddia ederek, felaketin suçunu jeoradar mühendisine yükledi. Anagold Madencilik Hukuk Direktörü Cem Aktolgalı ise, en son sunulan bilirkişi raporunda “yanlış bir değerlendirme yapıldığını” öne sürdü.

İLİÇ KAZASINA İLİŞKİN TBMM’DE KOMİSYON TOPLANDI

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun liderliğinde toplandı. Komisyon, İliç’te gerçekleşen toprak kayması sonucu 9 işçinin hayatını kaybettiği madeni işleten Anagold Madencilik yetkililerini dinledi.

Anka’nın haberine göre; Daha önce tutuklanan ve sonra serbest bırakılan Anagold Madencilik Türkiye Müdürü ve Anagold Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yalçın Demirci, 15 kişilik bir ekiple birlikte katıldığı komisyona sunulmak üzere 75 sayfalık bir rapor hazırladı.

ANAGOLD MADENCİLİK HUKUK DİREKTÖRÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Anagold madencilik hukuk direktörü Cem Aktolgalı, açıklamasında “Kıdemli jeoteknik mühendisleri madencilikte genellikle jeoloji mühendisi ihtisasına sahipler ve çalıştıkları sahayı çok iyi bilmeleri gerekiyor. Çünkü esas izleme yöntemlerinden biri gözlem. Uzun süre bu sahada deneyim kazanmaları gerekiyor. Aynı zamanda sadece jeoradar değil, diğer izleme araçlarında da deneyimli olmaları gerekmekte. Bunun üzerine hatta operasyon ekiplerimiz bundan tatmin olmamış , sahayı açmamış, oraya girip iş makineleri sokmamış; ondan bir teyit e -postası istemişler ‘Biz bunları yapabilir miyiz?’ diye. Daha sonrasındaysa maalesef ki kaza yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.