Aşırı Yağışlar Yolları Çökertti, Bir Ev Hasar Gördü!

Aşırı Yağışlar Yolları Çökertti, Bir Ev Hasar Gördü!

Aşırı Yağışlar Yolları Çökertti, Bir Ev Hasar Gördü!
Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-

Aşırı Yağışlar Yolları Çökertti, Bir Ev Hasar Gördü!

Yurdun çeşitli bölgelerinde sarı kodla kavurucu sıcaklık uyarıları yapılırken, birçok yer sağanak yağış ve sele teslim oldu. Giresun’da şiddetli yağışlar nedeniyle bir ev yan yattı ve kullanılamaz hale geldi. Ayrıca, ulaşım yollarının bir kısmı çöktü. AKUT ve AFAD ekipleri bölgeye intikal etti.

Giresun'da sağanak yağış: Bir ev yan yattı

Giresun’un Tirebolu, Espiye ve Doğankent ilçeleri, akşam saat 21.20’de başlayan ve gece boyunca devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle ağır hasar aldı. Sel ve heyelanların etkisiyle Tirebolu ilçesi Köseler köyünde bir ev yan yatarak yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, 4 evde tedbir amaçlı tahliye edildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 50 mahsur kalma, sel, heyelan ve toprak kayması ihbarı ulaştı. Köseler köyünde çöken bir konut ihbarı üzerine ekipler olay yerine gitti. Yan yatarak çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan evde kimsenin olmadığı belirlendi. Doğal afette can kaybı ve yaralanma olmazken, maddi hasar meydana geldi.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Tirebolu-Doğankent yolu üzerinde, 6 Şehitler köprüsü civarında meydana gelen heyelan nedeniyle Giresun-Gümüşhane karayolu trafiğe kapandı. Gece boyunca süren çalışmalar sonucu yol, tek şeritten ulaşıma açıldı. Samsun ve Ordu’dan gelen AFAD ekiplerinin yanı sıra AKUT ve gönüllülerden oluşan 50’den fazla arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Mahsur kalan vatandaşlar bulundukları noktalardan tahliye edilerek güvenli bölgelere taşındı.

Giresun'da sağanak yağış: Bir ev yan yattı - 1

Heyelan sonucu kapanan yolların onarımı devam ederken, yağışların gün boyunca etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlara, sel ve heyelan riski bulunan bölgelerden uzak durmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları çağrısında bulunuldu. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, gece boyunca sel bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Toprak kaymaları nedeniyle kapanan Tirebolu-Doğankent kara yolunda trafik, Doğankent yönünden tek şeritte sağlanmaya başladı.

Karadeniz Sahil Yolu’nda, Keşap ve Espiye ilçeleri arasında rüzgar ve yağış nedeniyle ağaçlar yola devrildi. Karayolları ekipleri, devrilen ağaçları kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.