Ev Sahipleri İçin Kötü Haber: Bu Hareketler Hapisle Sonuçlanabilir!

Ev Sahipleri İçin Kötü Haber: Bu Hareketler Hapisle Sonuçlanabilir!

Ev Sahipleri İçin Kötü Haber: Bu Hareketler Hapisle Sonuçlanabilir!
Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-

Ev Sahipleri İçin Kötü Haber: Bu Hareketler Hapisle Sonuçlanabilir!

İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan olayda, bir kadın kiracı ev sahibinin şiddetine maruz kaldı. Ev sahibi, kiracısına sürekli mesajlar göndererek doğalgaz ve su vanalarını kapattı ve fiziksel şiddet uyguladı. Yerel mahkemenin verdiği beraat kararı hukuka aykırı bulunarak Yargıtay tarafından tekrar değerlendirildi. Yargıtay, dosyayı yeniden inceleyerek ev sahibinin cezalandırılmasına karar verdi.

İstanbul’da bir kiracısına şiddet uygulayan ev sahibine Yargıtay’dan ağır bir ceza geldi. Ev sahibi, kiracısına uygunsuz mesajlar gönderdi ve doğalgaz ile su vanalarını kapatarak fiziksel şiddet uyguladı. Yerel mahkemenin beraat kararını hukuka aykırı bulan Yargıtay, dosyayı yeniden değerlendirerek ev sahibinin cezalandırılmasına hükmetti.

Kiracısına bu tür davranışlarda bulunan ev sahiplerine kötü haber: Yargıtay, ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren önemli bir karar verdi. Detaylar şu şekilde…

Yargıtaydan Ev Sahiplerini İlgilendiren Detaylar

İstanbul Küçükçekmece’de bir kadın kiracı, ev sahibiyle kira artışı konusunda anlaşmazlık yaşadı. Ev sahibi, kirayı artırmasını veya evi boşaltmasını istedi. Gece geç saatlerde uygunsuz mesajlar gönderen ev sahibi, iddiaya göre kiracının doğalgaz ve su vanalarını kapatarak fiziksel şiddet uyguladı. Kadın, yaşadığı şiddet nedeniyle ev sahibinden şikayetçi oldu.

Yargıtay Kararı

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın aktardığına göre, ev sahibi hakkında ‘basit yaralama’, ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘huzur ve sükunu bozma’ suçlarından dava açıldı. İstanbul Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, ev sahibi ‘basit yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından mahkum edildi, ancak ‘huzur ve sükunu bozma’ suçundan beraat etti. Kiracı, mahkemenin bu kararını Yargıtay’a taşıdı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.