İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Elektrik Akımına Kapılarak Ölen 2 Kişiyle İlgili Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Elektrik Akımına Kapılarak Ölen 2 Kişiyle İlgili Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Elektrik Akımına Kapılarak Ölen 2 Kişiyle İlgili Açıklama
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Elektrik Akımına Kapılarak Ölen 2 Kişiyle İlgili Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Belediye yetkilileri, olayın meydana geldiği bölgede belediyenin yürüttüğü herhangi bir altyapı çalışmasının olmadığını belirterek, “Bölgede belediyemizin yürüttüğü ve elektrik hattında oluşabilecek kaçakla ilişkilendirilebilecek bir altyapı çalışmasından söz edilemeyeceği ortadadır” ifadelerini kullandı. Açıklamada, hayatını kaybeden kişilerin ailelerine başsağlığı dilekleri iletilirken, olayın aydınlatılması için gerekli incelemelerin sürdüğü vurgulandı.

Son Dakika Haberleri - BirGün Gazetesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Elektrik Akımına Kapılan İki Kişiyle İlgili Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dün kentte etkili olan sağanak yağış sırasında iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, olayın meydana geldiği bölgede belediyenin kaçakla ilişkilendirilebilecek herhangi bir altyapı çalışmasının bulunmadığı savunuldu.

Açıklamada, 12 Temmuz’da Konak ilçesi Enver Dündar Başar Sokağı’nda yaşanan trajik olayın ardından, belediye yetkililerinin elektrik tesisatını kontrol ettiği ve aydınlatma tesisatı kablolarında enerji olmadığını teyit ettiği belirtildi. Belediye, hayatını kaybeden kişilerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, olayın nedeninin tespiti için gerekli incelemelerin sürdüğünü vurguladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada:

Bölgede belediyemizin yürüttüğü ve elektrik hattında oluşabilecek kaçakla ilişkilendirilebilecek bir altyapı çalışmasından söz edilemeyeceği ortadadır. İZSU Genel Müdürlüğünün olaya ilişkin teknik raporunda da 2024 yılı ocak ayında ihaleli işler kapsamında bölgede yüklenici firma tarafından 3 adet yağmur suyu ızgarası yaptırıldığı, imalatlar sırasında Gdz Elektrik AŞ’den gözlemci talebinde bulunulduğu, imalatların gözlemci nezaretinde gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Raporda yapım çalışmalarından sonra Gdz Elektrik AŞ tarafından yağmur suyu ızgarası yanında elektrik hatlarında bakım onarım çalışması yapıldığı hatta vatandaşlar tarafından Gdz Elektrik AŞ’ye anılan bölge için 2 defa arıza kaydı açtırıldığı ifade edilmektedir. Ayrıca kabloların üzerinde 2 farklı noktada onarım gerçekleştirildiği, Gdz Elektrik AŞ’ye ait elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olarak zeminden 23 santimetre aşağıda döşendiği de fotoğraflarla belgelenmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.