Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı! Bu Bölgelerde Dikkat

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı! Bu Bölgelerde Dikkat

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı! Bu Bölgelerde Dikkat
Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı! Bu Bölgelerde Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde sağanak yağış ve fırtına beklenen bölgeler için uyarıda bulundu. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji’den alınan en güncel hava durumu tahminlerine göre; 10 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, Doğu Karadeniz’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde gök gürültülü yağmurlar etkili olacak. Marmara, Ege kıyıları ve Akdeniz’in doğusunda kuvvetli poyraz bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Diyarbakır ve Batman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Batı bölgelerimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzeyden esecek, ancak öğleden sonra Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da güney yönünden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz, Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.