Sağlık Turizminde Türkiye’ye nereden daha çok hasta geliyor?

Sağlık turizmi, Türkiye’nin sunduğu çeşitli sağlık hizmetleri nedeniyle çeşitli ülkelerden gelen hastaları kapsayan bir alanı içermektedir. Türkiye, genel olarak bir dizi sağlık hizmeti sunan bir destinasyon olarak bilinir, özellikle estetik cerrahi, diş tedavileri, göz ameliyatları, organ nakilleri ve diğer tıbbi hizmetler konusunda uzmanlaşmıştır.

Sağlık Turizminde Türkiye’ye nereden daha çok hasta geliyor?
Yayınlama: 20.01.2024
A+
A-

Sağlık turizmi, Türkiye’nin sunduğu çeşitli sağlık hizmetleri nedeniyle çeşitli ülkelerden gelen hastaları kapsayan bir alanı içermektedir. Türkiye, genel olarak bir dizi sağlık hizmeti sunan bir destinasyon olarak bilinir, özellikle estetik cerrahi, diş tedavileri, göz ameliyatları, organ nakilleri ve diğer tıbbi hizmetler konusunda uzmanlaşmıştır. Türkiye’ye hangi ülkelerden hasta geldiğine dair kesin bir liste olmamakla birlikte, aşağıdaki ülkelerden gerek istihdam edilen tercüman gerekse de sağlık turizmi yapan firmaların bilgileri doğrultusunda geldiğini söyleyebiliriz.

Arap Ülkeleri:

Özellikle Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ülkelerinden estetik cerrahi ve diğer sağlık hizmetleri için hasta akışı vardır.

Azerbaycan:

Azerbaycan, Türkiye’ye estetik cerrahi, diş tedavileri ve tıbbi kontroller gibi sağlık hizmetleri için hasta gönderen ülkelerden biridir.

Irak:

Irak, Türkiye’ye çeşitli tıbbi hizmetler için hasta gönderen ülkeler arasında yer alır.Aynı zamanda obezite ve şeker hastalığı gibi rahatsızlıklarla ilgili hasta yoğunluğu vardır.

Orta Asya Ülkeleri:

Özellikle Kazakistan, Türkmenistan ve Kırgızistan gibi Orta Asya ülkelerinden hasta akışı gözlemlenmektedir.Onkoloji ve organ nakli gibi konularda ülkemizi ziyaret etmektedirler.

Avrupa Ülkeleri:

Türkiye, Avrupa ülkelerinden de sağlık turizmi hastalarını çeker. Özellikle estetik cerrahi, saç ekimi ve diş tedavileri konusunda Avrupa ülkelerinden talep görebilir.Avrupa’da özellikle diş konusunda büyük bir hasta yoğunluğu vardır.Özellikle Antalya gibi illerimizde diş kliniklerin çoğalmasında da bunu anlayabiliyoruz.

Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Ülkeleri:

Rusya ve diğer BDT ülkelerinden sağlık turizmi amaçlı hasta akışı olabilir. Özellikle estetik cerrahi ve diş tedavileri gibi alanlarda talep görebilir.

Avustralya ve Yeni Zelanda:

Bazı durumlarda, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan da estetik cerrahi veya diğer sağlık hizmetleri için hasta akışı olabilir.Saç ekimi  ve diş gibi branşlarda yoğunluk fazladır.

Bu, genel bir bakıştır ve Türkiye’ye sağlık turizmi amaçlı gelen hastaların kaynağı zaman içinde değişebilir. Türkiye’nin sunduğu kaliteli sağlık hizmetleri, rekabetçi maliyetleri ve turistik cazibesi, çeşitli coğrafi bölgelerden hastaların ilgisini çeker.

Öğr.Gör.Gurbet ALTAY

Sağlık Turizmi Strateji ve Marka Danışmanı

www.gurbetaltay.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.