Sahte yetkili servislere ceza

Sahte yetkili servislere ceza

Sahte yetkili servislere ceza
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Sahte yetkili servislere ceza

Son iki yılda Ticaret Bakanlığı, internet arama motorları ve sosyal medya üzerinden yapılan reklamlara yönelik incelemeler sonucunda sahte yetkili servislere toplam 15 milyon TL idari para cezası verdi.

Ticaret Bakanlığı’na yapılan başvurular, kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonları gibi ürünlerin tamir, bakım ve yedek parça temini amacıyla yetkili servislerden hizmet almak isteyen tüketicilerin, yetkili olmayan servisler tarafından mağdur edildiğini ortaya koydu. Bu bağlamda, sahte yetkili servislere yönelik denetimler artırıldı ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, internet arama motorları ve sosyal medya üzerinden yapılan reklamlara ilişkin detaylı incelemeler gerçekleştirdi. Sonuç olarak, bu sahte servisler toplamda 15 milyon TL idari para cezasına çarptırıldı.

Denetimler sırasında, suç teşkil eden uygulamaların tespiti halinde, ilgili kişiler hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

**İNTERNET ARAMA SONUÇLARINA DİKKAT**

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri internet aramalarında ilk sıralarda çıkan servislerin reklamları ve internet adreslerinde yer alan firma logolarının yanıltıcı olabileceği konusunda uyardı. Tüketicilerin, bu servislerin gerçekten yetkili olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Bu doğrulamayı, üretici veya ithalatçı firmanın internet sitesinde veya Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) üzerinden yapmaları önem arz ediyor.

Tüketiciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden ihbar ve şikayetlerini iletebiliyor. Ayrıca, “www.servis.gov.tr” adresinden erişilebilen SERBİS aracılığıyla kullandıkları ürünlerin yetkili servis bilgilerine ulaşabiliyorlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.